DNEVNO OD PONEDELJAKA DO PETKA 9.00 - 18.00
mikro piloti

mikro piloti

Na področju geotehnične gradnje se mikro piloti, ki predstavljajo piloti majhnega premera, štejejo za napredno metodo utrjevanja tal. Te injekcijske pilote s centralnim ojačitvenim drogom ali jekleno cevjo, premerom manjšim od 300 mm, so vsestranska in učinkovita rešitev za utrjevanje temeljev.

Mikro pilot je zasnovan za stiskanje, raztezanje ali njuno kombinacijo, kjer se obremenitev prenaša na tla preko jeklenega elementa in cementa. Piloti se lahko vstavijo v zarezo, ki je bila predhodno izvrtana, in napolni z betonsko mešanico pod pritiskom. Prav tako obstaja možnost izdelave samoburilnih elementov s hkratnim izpiranjem betonske mešanice med gradnjo.

Mikro piloti uspešno služijo za ustanavljanje novih zgradb, rekonstrukcijo obstoječih ter stabilizacijo gradbenih jaškov in strmin.

Postopek namestitve mikro pilotov poteka z uporabo vrtaljnega stroja in vrtaljne opreme, ki se potopi v zemljo. Med vrtanjem se zemlja dvigne na površino. Ko doseže predvideno globino, se vrtalnik dvigne navzgor, pri čemer se hkrati prostor pilotov napolni s betonsko mešanico. Glava mikro pilotov se konča s pasom, na katerega se že postavijo stene, stebri in drugi elementi konstrukcije.

Prednosti mikro- in mini-pilotov:

  • lahko se uporabljajo, ko pogoji tal niso primerni,
  • ni potrebe po izkopavanju ali odstranjevanju zemlje,
  • rešitev v primerih, ko so običajni piloti pretežki za uporabo,
  • dobra alternativa pri izogibanju pojavnostim, kot je vibracija tal,
  • ko je dostop omejen za vse razen za specializirano opremo,
  • če je stavba lahko izpostavljena pomembnim prevračanjem,
  • rešitev za primere, ko obstajajo ekološke omejitve (zlasti hrup in izpusti).
_opis
Naše podjetje ima bogate izkušnje pri razvoju načrtov krepitve temeljev z uporabo pilotov in fugiranja. Za vsako nalogo izberemo najprimernejšo metodo, saj poznamo vse prednosti in slabosti posameznih tehnologij.
Na vašo zahtevo smo pripravljeni brezplačno izdelati osnutek tehničnega načrta za ojačitev temeljev v enem preseku.

Kontaktirajte nas!

Za vsako nalogo izberemo najprimernejšo tehnologijo

Reference projects