DNEVNO OD PONEDELJAKA DO PETKA 9.00 - 18.00
DAILY FROM MONDAY TO FRIDAY 9 A.M — 6 P.M
pilotiranje

pilotiranje

Pilotiranje je visoko specializirana tehnika v geotehničnem in gradbenem inženiringu, ki igra ključno vlogo pri utrjevanju tal in izvajanju gradbenih projektov. Gre za postopek, pri katerem se v tla vstavljajo piloti, pogosto dolgi in trdni nosilci, ki nudijo strukturalno podporo zemlji in temeljem. Ta tehnika se uporablja v različnih okoliščinah in ima številne prednosti, zato je postala nepogrešljiva pri sodobnem gradbenem procesu.

Uporaba pilotiranja:

 1. Fundamentiranje. Piloti so ključni pri gradnji trdnih in stabilnih temeljev. Vstavljajo se v tla, kjer je potrebna dodatna nosilnost ali stabilnost, s čimer preprečujejo posedanje in deformacije.
 2. Utrjevanje Pobočij. V geotehničnih izzivih, kot so strmi pobočji, pilotiranje omogoča varno utrjevanje terena, preprečevanje zemeljskih plazov in ohranjanje stabilnosti.
 3. Rekonstrukcija Zgradb. Pri obnovi in rekonstrukciji obstoječih objektov so piloti nepogrešljivi. Nudijo trdno oporo, ki omogoča dvig in prenovo stavb brez tveganja za strukturno integriteto.
 4. Sanacija Podpornih Konstrukcij. Pri gradnji opornih zidov in drugih podpornih konstrukcij pilotiranje prispeva k njihovi trdnosti in stabilnosti, še posebej v zahtevnih geoloških razmerah.

Različne vrste pilotiranja:

 1. Navadni Piloti. To so klasični piloti, ki se vstavljajo v tla z uporabo posebne opreme. Uporabljajo se pri številnih gradbenih projektih, kjer je potrebna močna podpora.
 2. Injekcijski Piloti. Ta vrsta vključuje vbrizgavanje cementnega sredstva med vstavljanjem pilota, kar dodatno utrjuje okoliško zemljo in povečuje nosilnost.
 3. Spiralni Piloti. Piloti z vijugastim profilom omogočajo učinkovito vrtanje in boljši oprijem v tleh. Uporabljajo se predvsem v mehkih ali homogenih geoloških formacijah.
 4. Jet Grouting. Posebna tehnika, ki vključuje brizganje visokotlačnega cementnega materiala v tla, da se ustvari trdna masa. Uporablja se za izboljšanje nosilnosti tal in sanacijo obstoječih struktur.

Prednosti Pilotiranja:

 1. Pilotiranje omogoča hitro izvedbo gradbenih projektov, kar pripomore k zmanjšanju časa izvajanja in stroškov dela.
 2. Različne vrste pilotiranja omogočajo prilagajanje tehnike specifičnim geološkim razmeram na gradbišču.
 3. Uporaba pilotiranja zmanjšuje potrebo po izkopih in odstranjevanju zemlje, kar prispeva k ohranjanju okolja.
 4. Piloti povečajo nosilnost tal, kar omogoča gradnjo na bolj zahtevnih terenih.

Pilotiranje je tako ključna tehnika v sodobnem gradbenem svetu, saj združuje hitrost, učinkovitost in prilagodljivost, kar omogoča varno in zanesljivo izvajanje gradbenih projektov v različnih okoliščinah.
Izvedemo potrebno trdnostno in usedalno analizo, izračunamo potrebno globino stabilizacije tal ter določimo obseg del.

Na stroške za izboljšanje tal vpliva veliko dejavnikov. Na primer, pri opravljanju del v zaprtih prostorih v stavbah bodo stroški uporabe brizgalnih pilotov višji kot pri projektih, ki uporabljajo velik in visoko zmogljiv vrtalni stroj.
Cena je močno odvisna tudi od porabe cementa. Čim več se porabi cementa, tem višji so stroški izboljšanja tal.

Naše podjetje ima bogate izkušnje na področju razvijanja načrtov za izboljšanje tal.
Na vašo zahtevo smo pripravljeni brezplačno izdelati osnutek tehničnega plana za stabilizacijo tal v enem preseku.

Kontaktirajte nas!

Za vsako nalogo izberemo najprimernejšo tehnologijo

Reference projects